Dekorpa olarak size kartonpiyer işlemlerinizi kolaylaştırmakta ve sizi kartonpiyer döşeme konusunda tecrübe ile buluşturmaktadır. Kartonpiyer alçı ile iplik liflerinin ve suyun bir arada karıştırılarak elde edilen malzemenin kalıplara dökülerek kurumasının ardından çıkarılan ürüne kartonpiyer denir.
Aslında en önemli konu kartonpiyer uygulama işi önemlidir. Yani size en gerekli durum burasıdır. Çünkü usta vardır veya dekorpa vardır. Kartonpiyer, suyla karıştırılıp hamur haline getirilen kağıdın önce tutkal, sonra üstübeçle karıştırılmasıyla elde edilen bir malzeme. Bu malzeme önceden hazırlanan kalıplara (ki, eskiden her biri birer sanat eseri değerinde idi) dökülür ve kuruduktan sonra yapıların tavanlarına ya da duvarlarına monte edilir.
Kartonpiyer dekorasyon amaçlı ve yapılarda uygulamada ortaya çıkan bazı eksiklikleri izole etmede çok yaygın olarak kullanılan bir yapı malzemesidir. Ucuz işgücüne sahip olan Türkiye‘de alçı kartonpiyer çok kullanılmakla beraber, her geçen gün alçısız kartonpiyer (polistren) ürünlerinin kullanım oranında çok hızlı artış yaşanmaktadır. Sektörde yaklaşık 100-120 bin kişi istihdam edilmektedir.
Kartonpiyer hem ergonomik hemde güzel bir görüntüdür. Çünkü kartonpiyer ile yapacağınız bir çok işlemi beton ile yapmaya kalkarsanız o şekli veremediğiniz gibi uğraşmanız ve maliyeti size kar kalması olacaktır. Bu sebeple kartonpiyer ile kolay ve güzel bir görüntü elde edersiniz.
Binaların içleri ile cephelerini çeşitli malzeme ve tekniklerle süsleme geleneği, neredeyse mimarlık tarihi kadar eskilere dayanıyor. Kartonpiyer malzemesi daha sonraları yerini kullanım kolaylığı olan alçıya, daha sonraları ise poliüretan esaslı olanlara bıraktı. Şimdiki güçlendirilmiş haliyle ömrü bina ömründen fazladır.
Bilinenin aksine köpük ile sadece köşeler yapılmaz. Bunun yerine duvarlarımızda oldukça güzel şekil alabilir ve köpük boyadan daha sağlıklıdır. Çünkü soğugu ve sıcağı geçirmez. Yumuşak ve güvenlidir. Ayrıca çok kolaylıkla duvarlarınıza desen verebilirsiniz. Köpük kartonpiyer strafordan malzemeden üretilir. Malzemenin yüzde 95 havadan oluştuğundan çok hafif malzemedir. En büyük avantajı ise kartonpiyer gibi alçıdan üretilmediğinden çok uzun yıllar sonra bile düşme riski yoktur. Düşse bile yaralanmalara neden olmaz. Köpük kartonpiyer plastik boya ile istenilen renklerde boyanabilir.
Alçı kartonpiyerlere göre yüzde 70 daha ucuzdur. Alçı kartonpiyer gibi toz ve alçı molozları haline gelmez.Dekorpa size kolaylıkla ve tertemiz bir işleme davet eder.
En çok sorulması gereken soru bizce budur. Çünkü kartonpiyer bir çok açıdan yaptığı iş gereği alternatiflerinden çok daha ucuzdur. Üstelik daha güzel bir görüntü ve hatta montajındaki kolaylıklar da cabasıdır. Kaldı ki görüntü açısından alternatiflerinden çok daha güzeldir. Siz de kartonpiyeri tercih ederek kolay, hızlı, ucuz ve zahmetsiz bir görsellik ile buluşabilirsiniz. Kartonpiyer tüm yapı sektöründe kullanılmaktadır. İlk olarak konut, işyeri, otel gibi yapılarda dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.. Nitelikli yapılarda tesisat montajlarından sonra ortaya çıkan detay çözümlerde "can simidi" gibi aranılan ürün haline geldi. Her türlü detayın kolay uygulanabilmesi ve yapı sektörünün en az maliyetli dekorasyon malzemesi olması, kartonpiyeri "her yere, her keseye uygun" estetik ve ekonomik ürün olarak birinci sıraya yerleştirmiştir.
Ayrıca çok hafif olması da, statik olarak binalara ilave ağırlıklar yüklemiyor. Kullanım esnasında bakımının kolay olması, temizlik sorununun olmaması tercihte öne çıkartan faktörler.
Alçı kalıptan üretilen kartonpiyerler artık günümüzde yerini polistrenden üretilme kartonpiyerlere bırakmaktadır. Çünkü polistren kartonpiyerler oldukça hafif, uygulaması çok kolay, uygulama sırasında herhangi bir toz pislik bırakmaması sayesinde günümüzde oldukça geniş bir kullanım alanı bulmuştur.